Feyenoord opgelucht na bizar duel met H'veen

In de zware tijden zorgden Stein Huysegems en Jonathan De Guzman voor een lach op de gezichten van Feyenoord, dat in een bizar duel te sterk was voor SC Heerenveen (4-3).

Feyenoord opgelucht na bizar duel met H'veen

In twee doelpunten van Huysegems lag veel frustratie over de moeizame weken besloten. Op slag van rust gaf de international op aangeven van De Guzman Heerenveen-goalie Brian Vandenbussche met een knal met de linkervoet het nakijken. En hij ontplofte met een nog mooiere knal, waarmee Feyenoord vroeg in de tweede helft pardoes op voorsprong stond. Daar zag het namelijk aanvankelijk niet naar uit. Zoals vaker dit seizoen worstelde Feyenoord in De Kuip vooral met zichzelf. SC Heerenveen kwam nauwelijks in de problemen en was bovendien het gevaarlijkst. Bovendien hebben de Friezen Afonso Alves in de gelederen. De Braziliaanse goalgetter was attent bij een voorzet van Jakob Poulsen: 0-1.

Misschien wel tekenend voor het weinig bemoedigende optreden van Feyenoord was de kans voor Angelos Charisteas in de eerste helft. In plaats van een ziedend schot produceerde de Griek een rollertje dat zelfs nauwelijks het doel leek te gaan halen.

Maar Feyenoord vocht zich terug, met de goals van Huysegems als hoopgevend resultaat. De Rotterdammers kregen na ruim een uur een steun in de rug van scheidsrechter Gumienny, die in een overtreding van Poulsen op De Guzman voldoende aanleiding zag Feyenoord een strafschop te geven. Theo Lucius benutte de penalty en gaf Feyenoord weer reden tot lachen na de donkere Europese week.

Feyenoord verging het lachen door toedoen van invaller Rob Friend, die met twee treffers de Rotterdamse labiliteit onderstreepte. SC Heerenveen zette aan voor een winnend offensief, maar kreeg daar aan de andere kant de rekening voor gepresenteerd. De Guzman passeerde via de counter Vandenbussche met een stift: 4-3.

Bekijk hier al onze video's