Feyenoord opent met winst in verkort oefenduel

Zonder Dirk Kuijt is Feyenoord de reeks oefenwedstrijden in de voorbereiding begonnen. Met een overwinning op de amateurs van SC Feyenoord werd het nieuwe seizoen in gang gezet: 0-3. De wedstrijd duurde maar tachtig minuten.

Naast Kuijt, die 's ochtends individueel trainde, moest trainer Giovanni van Bronckhorst nog een aantal belangrijke spelers missen. Zo ontbraken Colin Kazim-Richards (knieblessure) en de later ingestroomde Kenneth Vermeer, Jordy Clasie en Karim El Ahmadi.

Feyenoord leidde tegen het kleine broertje bij rust al met 0-3. Bilal Basacikoglu krulde de bal fraai in de kruising, Anass Achahbar (foto) kopte van dichtbij raak en Lex Immers tikte de derde binnen. Domper op Varkenoord was het uitvallen van de jonge verdediger Stef Gronsveld, die net als Calvin Verdonk in de basis mocht beginnen.

Na rust stuurde Van Bronckhorst een geheel nieuw elftal het veld in, met daarin onder meer debutant Marko Vejinovic en de van een verhuur teruggekeerde Joey Sleegers. Gescoord werd er niet meer in die tweede helft, die slechts 35 minuten duurde. De scheidsrechter besloot namelijk tien minuten eerder af te fluiten vanwege de hitte.

Feyenoord eerste helft: Hahn; Karsdorp, Van Beek, Gronsveld (20. Schuurman), Woudenberg; Immers, Verdonk, Vilhena; Basacikoglu, Achahbar, Manu.
Feyenoord tweede helft: Miazek; Wilkshire, Dammers, Kongolo, Nelom; Toornstra, Vejinovic, Schuurman; Boëtius, Te Vrede, Sleegers.