Feyenoord ontvangt met Vitesse best presterende uitploeg

Reacties

● Feyenoord bleef de laatste acht Eredivisie-ontmoetingen ongeslagen tegen Vitesse in de eigen Kuip (W6, G2).

Feyenoord ontvangt met Vitesse best presterende uitploeg

● Feyenoord slaagde in zijn laatste twintig officiële wedstrijden op eigen terrein telkens erin minimaal één doelpunt te maken. De laatste keer dat de Rotterdammers niet scoorden in de eigen Kuip was op 27 januari 2013, toen het duel met FC Twente doelpuntloos bleef.

● Vitesse bleef in zijn laatste elf Eredivisie-wedstrijden ongeslagen (W8, G3).

Vitesse-coach Peter Bosz.
Vitesse-coach Peter Bosz.

● Peter Bosz won als trainer nog nooit van zijn vroegere club Feyenoord in de Eredivisie: negen nederlagen en twee gelijke spelen.

● De laatste Eredivisie-zege van Vitesse op Feyenoord in Rotterdam dateert van 23 januari 2005. Igor Glusevic kroonde zich als matchwinnaar door in de 81ste en 83ste te scoren en zo de goal van Dirk Kuijt onschadelijk te maken (1-2).

● Vitesse is de best presterende uitploeg van dit Eredivisie-seizoen. De Arnhemmers behaalden 21 punten uit elf wedstrijden op vreemde bodem (W6, G3, V2).

● Daarnaast is Vitesse met 25 doelpunten de meeste trefzekere uitploeg in dit Eredivisie-seizoen. De ploeg van Bosz scoorde als enige in deze competitie nog in iedere wedstrijd.

● Vitesse is ook het team met de langste adem in dit Eredivisie-seizoen. De Arnhemmers scoorden al vijftien keer in het laatste kwartier van een wedstrijd.

● Feyenoord slaagde net als SC Cambuur en Go Ahead Eagles het minst erin te scoren in de laatste vijftien minuten (vier keer).

● Graziano Pellè (Feyenoord, 15 goals, 4 assists) en Lucas Piazon (Vitesse, 11 goals en 8 assists) waren beiden betrokken bij negentien doelpunten in achttien wedstrijden in dit seizoen. Alleen Alfred Finnbogason van SC Heerenveen had vaker een aandeel in een treffer (24 keer, dankzij 19 goals en 5 assists).

Samenstelling: Felix Aerts

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.