Feyenoord ontvangt meer tv-gelden door crisis Twente

Reacties

Feyenoord wordt de grote winnaar bij de verdeling van de tv-gelden voor het nieuwe seizoen. De Rotterdammers kunnen rekenen op anderhalf miljoen euro extra.

Feyenoord ontvangt meer tv-gelden door crisis Twente

De verdeelsleutel voor de buit wordt jaarlijks bepaald op basis van de prestaties in de afgelopen tien jaar, met het meeste gewicht voor de recentste seizoenen. Door de sportieve terugval van FC Twente is Feyenoord de nieuwe nummer drie in het klassement.

Ook nieuwkomer NEC krijgt natuurlijk ineens weer het welkome geld binnen. De Nijmegenaren ontvangen 2,1 miljoen euro. Vrijwel alle clubs zijn erop vooruitgegaan, doordat er meer geld beschikbaar is. Alleen FC Twente (vier ton) en FC Utrecht (drie ton) leveren flink in door hun relatief slechte prestaties.

Omdat het seizoen nog niet helemaal uitgespeeld is, zijn voor niet alle clubs de exacte bedragen al bekend. Zo staan ADO Den Haag (tiende), Heracles Almelo (elfde) en NAC Breda (twaalfde) nu dicht bij elkaar. De onderlinge verschuivingen kunnen zo een paar ton schelen.

Voor ploegen die plotseling degraderen, kan de schade dus in de miljoenen lopen. FC Dordrecht maakt als degradant uiteraard geen aanspraak meer op het geld van deze rekening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.