Feyenoord ontbindt contract met Wilkshire

Reacties

Luke Wilkshire vertrekt per direct bij Feyenoord. Het contract van de Australiër is met onmiddellijke ingang ontbonden. De verbintenis van de vleugelverdediger had nog een looptijd van ruim tien maanden.

Feyenoord ontbindt contract met Wilkshire

Wilkshire (foto, links) verloor in de voorbereiding op het seizoen 2015-16 - waarin hij een slechte beurt maakte door met overgewicht terug te keren van zijn vakantie - het uitzicht op speeltijd. Rick Karsdorp startte in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-2 zege) als rechtsback, de positie waar de Australiër onder trainer Fred Rutten voor gehaald was.

Diens opvolger Giovanni van Bronckhorst noemde na de rode kaart die Karsdorp afgelopen zaterdag ontving niet enkel Wilkshire als mogelijke vervanger, maar liet ook de namen van Sven van Beek en Bart Nieuwkoop vallen. Een teken aan de wand voor de 33-jarige oud-speler van Dinamo Moskou (Rus), FC Twente, Bristol City (Eng) en Middlesbrough (Eng), die voor het duel met FC Utrecht bovendien niet tot de wedstrijdselectie behoorde.

De 79-voudig international kwam vorig seizoen namens Feyenoord in 27 officiële wedstrijden in actie. Daarmee dwong hij zelf een contractverlenging af, omdat de club een clausule in het contract van Wilkshire op had laten nemen. Door 22 competitiewedstrijden te spelen, waren de Rotterdammers verplicht de optie op nog een seizoen te lichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.