Feyenoord morst dure punten in duel met Utrecht

Feyenoord heeft zondagmiddag net als PSV en FC Twente kostbaar puntenverlies geleden in de even spannende als knotsgekke titelstrijd in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam in de eigen Kuip niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Feyenoord kwam razendsnel op voorsprong tegen Utrecht. Al na zes minuten passeerde Otman Bakkal doelman Roberto Fernández nadat de Paraguayaanse doelman een prachtig afstandschot van Jordy Clasie maar ten dele kon verwerken: 1-0.

Feyenoord kon die vroege openingsgoal geen passend vervolg geven en kreeg een kwartiertje na rust uit het niets de gelijkmaker voor de kiezen. Cédric van der Gun - pas net in het veld gekomen als invaller voor Rodney Sneijder - schoot feilloos raak nadat de Feyenoord-verdedigers Ron Vlaar en Miquel Nelom elkaar in de weg liepen bij het verwerken van een corner.

In het restant van de tweede helft had de thuisclub via Ruben Schaken, John Guidetti en Jerson Cabral nog kansen op de 2-1, maar een tweede Rotterdamerse treffer bleef uit. Bij FC Utrecht waren er mogelijkheden voor Edouard Duplan, Alexander Gerndt en Johan Mårtensson, maar ook zij konden geen verandering aanbrengen in de score.

In de tevergeefse jacht op drie punten kreeg Feyenoord in de 77ste minuut nog een tegenvaller te verwerken. Verdediger Nelom werd voor de tweede keer bestraft voor een overtreding en moest noodgedwongen van het veld.

In de slotfase ontsnapten de Rotterdammers nog een aantal keer aan een tegentreffer, mede omdat FC Utrecht-aanvaller Anouar Kali het vizier niet op scherp had staan. Feyenoord staat na 25 wedstrijden in de Eredivisie op 45 punten, vier minder dan koploper AZ dat zondag (vanaf 16.30 uur) nog in actie komt tegen De Graafschap. FC Utrecht blijft vijftiende (27 punten uit 25 duels). Foto: VI Images