Feyenoord moet in Europa gewilde talenten beter belonen

Ze hebben er nauwelijks twee seizoenen opzitten in het eerste elftal van Feyenoord en nu al staan Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena in de belangstelling van Europese topclubs. Als Feyenoord hun salarissen aanpast, hoeft de club uit De Kuip echter niet direct bang te zijn voor vertrek.

Feyenoord moet in Europa gewilde talenten beter belonen

Boëtius en Vilhena liggen vast tot medio 2016 en moeten dus een flinke transfersom opleveren, maar Kongolo (foto) is in het bezit van een verbintenis die volgend jaar zomer (2015) afloopt. De centrale verdediger maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Feyenoord, waar hij zich ook als linksback zó goed manifesteert dat de scouts van bondscoach Louis van Gaal hem op de voet volgen.

Feyenoord zelf wil het contract van Kongolo openbreken, verbeteren en verlengen. De club hoopt snel met de zakelijke begeleiders van Kongolo, de Stellar Group uit Engeland, om de tafel te kunnen. Overigens vertegenwoordigen die ook Vilhena en Boëtius. Hun toekomst zal eveneens worden besproken, hoewel Feyenoord niet van plan is die contracten ook aan te passen.

Niettemin willen de Engelsen hun talenten het liefst bij Feyenoord houden, omdat ze zich daar het beste kunnen ontwikkelen. Ze vinden alleen dat de financiële beloning in verhouding moet zijn met de gemiddelde salarissen in de selectie.

Lees deze week in Voetbal International ook een terugblik op de trainersloopbaan van Fred Rutten, vanaf volgend seizoen de nieuwe technische leider van Feyenoord.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen