Feyenoord maakt netto winst van 2,7 miljoen euro

Feyenoord heeft in het seizoen 2012/13 opnieuw zwarte cijfers geschreven. De Rotterdammers hielden een nettowinst over van 2,7 miljoen euro. Een mooi resultaat, volgens algemeen directeur Eric Gudde (foto).

Feyenoord maakt netto winst van 2,7 miljoen euro

‘Zuinig zijn, steeds zoeken naar nieuwe omzetkansen en met beperkte middelen proberen toch boven verwachting te presteren, dat is wat we nu al een paar jaar op rij succesvol doen’, vertelt hij op de Feyenoord-website. ‘Ons streven voor het lopende seizoen zal niet anders zijn.’

De winst had 2,5 miljoen euro hoger kunnen uitvallen, maar door de werkgeversheffing van zestien procent en het opnemen van het aandeel van de club in de ontwikkelingskosten van een nieuw stadion (waar bij de gemeenteraad een meerderheid koos om de bouw van een nieuw stadion niet te steunen) komt de netto winst uiteindelijk uit op 2,7 miljoen.

Goed nieuws voor Feyenoord, dat op 30 juni 2010 nog een vermogen van 35 miljoen euro negatief had. Het vermogen staat na vorig seizoen op 6,2 miljoen euro negatief. De totale schulden zijn afgenomen van 43 miljoen (2010) tot 8,9 miljoen (2013) euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen