Feyenoord maakt einde aan negatieve reeksen

Met een benauwde 4-3 zege op Zorya Luhansk heeft Feyenoord donderdagavond een einde gemaakt aan een aantal beroerde reeksen in Europa Cup-verband.

Feyenoord maakt einde aan negatieve reeksen

Feyenoord won voor het eerst in 1.470 dagen weer een Europa Cup-duel. Sinds de laatste zege op 19 augustus 2010 (1-0 in De Kuip tegen AA Gent in de voorronde van de Europa League) hadden de Rotterdammers liefst tien opeenvolgende wedstrijden niet meer gewonnen in Europa.

Die serie van tien duels was een evenaring van een negatief clubrecord uit de periode 2004-2006. Toen kwamen de Rotterdammers in tien duels niet verder dan vijf gelijke spelen en vijf nederlagen. De reeks die donderdagavond een halt werd toegeroepen behelsde twee gelijke spelen en acht verliespartijen.

Feyenoord maakte ook een eind aan een reeks van vier Europese thuiswedstrijden zonder winst. In die reeks (die begon na de 1-0 op AA Gent) verloor de ploeg van Dinamo Kiev (0-1), Kuban Krasnodar (1-2) en Besiktas (1-2) en speelde tussendoor gelijk tegen Sparta Praag (2-2).

Primeur Na vijf eerdere pogingen zonder succes slaagde Feyenoord er bovendien in voor het eerst van een Oekraïense tegenstander te winnen. In vier eerdere duels met Dinamo Kiev (één gelijkspel, drie nederlagen) en eentje met Zorya Luhansk (de heenwedstrijd in de Europa League-playoffs, 1-1) bleef een overwinning telkens uit.

Feyenoord hield wel een andere negatieve reeks in stand. Het lukt de Rotterdammers nu al elf opeenvolgende Europese wedstrijden niet om de nul te houden. Sinds de eerder gememoreerde 1-0 zege op AA Gent incasseerde de club liefst 21 treffers in die elf duels.

Bekijk hier al onze video's