Feyenoord loot Excelsior, PSV op bezoek bij Sparta

Reacties

Feyenoord vervolgt het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen Excelsior, zo wees de loting in De Kuip donderdag uit. PSV gaat in de zestiende finales op bezoek bij Sparta Rotterdam en Ajax treedt in Werkendam aan tegen Kozakken Boys, de huidige nummer vier van de Tweede Divisie.

Feyenoord loot Excelsior, PSV op bezoek bij Sparta

AZ jaagt tegen FC Emmen op een ticket voor de achtste finale. Interessant is het treffen tussen FC Utrecht en FC Groningen in De Galgenwaard. Vorig seizoen schakelden de Domstedelingen toenmalig bekerhouder FC Groningen uit met een 5-3 zege in de zestiende finale.

SC Heerenveen gaat op bezoek bij FC Eindhoven en Vitesse ontvangt RKC Waalwijk. Er zijn drie affiches met louter amateurclubs, waaronder VVSB (de stuntclub van vorig seizoen) versus Katwijk.

De clubs die nog actief zijn in Europa konden elkaar niet treffen, zodat een pikant duel tussen bijvoorbeeld Ajax en Feyenoord niet tot de mogelijkheden behoorde. De Amsterdammers duelleren nu dus met Kozakken Boys, de club die in het seizoen 2007/08 in de beker een verlenging uit het vuur sleepte tegen Ajax. Uiteindelijk won de club van toenmalig trainer Henk ten Cate met 1-2. Feyenoord en Excelsior stonden dit seizoen al eens tegenover elkaar in De Kuip. De huidige koploper won met 4-1.

De wedstrijden in de tweede ronde staan gepland voor 25, 26 en 27 oktober. De finale wordt op 30 april afgewerkt in De Kuip. Afgelopen seizoen won Feyenoord de beker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.