Feyenoord ligt voor op schema 'gouden' seizoen 1998/99

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Koploper Feyenoord fungeert zaterdagavond als gastheer van Willem II.

Feyenoord ligt voor op schema 'gouden' seizoen 1998/99
Speelronde: 19
Aftrap: zaterdag 21 januari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Feyenoord zette vorige week Roda JC Kerkrade met 0-2 opzij en voorkwam daarmee dat Ajax en PSV terrein goedmaakten. Willem II verloor in eigen huis met 0-1 van NEC, waarmee een einde kwam aan een serie van vijf ongeslagen Eredivisie-duels.

• Feyenoord treedt in Eredivisie-verband voor de 41ste keer aan tegen Willem II in De Kuip. De Rotterdammers triomfeerden liefst 33 keer en ging slechts viermaal onderuit. Driemaal kwam er geen winnaar uit de strijd.

• De laatste Willem II-zege in De Kuip dateert uit het seizoen 2014/15, toen de bezoekers met 1-2 wonnen door goals van Frank van der Struijk en Samuel Armenteros. Namens Feyenoord zorgde Colin Kazim-Richards voor de aansluitingstreffer.

• Met 45 punten na achttien wedstrijden presteert Feyenoord vooralsnog beter dan in het seizoen 1998/99, het jaar van de voorlopig laatste landstitel. Destijds hadden de Rotterdammers 43 punten verzameld in deze fase van de competitie.

In Tilburg won Feyenoord deze jaargang met 0-2 dankzij goals van Nicolai Jørgensen en Renato Tapia.
In Tilburg won Feyenoord deze jaargang met 0-2 dankzij goals van Nicolai Jørgensen en Renato Tapia.

• Feyenoord maakte dit seizoen al zestien treffers in het laatste kwartier, zo ook afgelopen week eenmaal tegen Roda JC Kerkrade. In het afgelopen seizoen hadden de Rotterdammers een hele jaargang nodig om tot zestien doelpunten in het slotkwartier te komen.

• Nicolai Jørgensen voert dit seizoen zowel de topscorerslijst als de 'assistrangschikking' aan. Met twaalf goals is de Deen in z'n eentje net zo productief als heel Willem II.

• Willem II doet wel veel met de weinige goals die het team maakt. Geen ploeg in de ruim zestigjarige historie van de Eredivisie verzamelde na achttien duels zoveel punten (negentien) met zo weinig treffers.

 Erwin van de Looi aast op een primeur. De oefenmeester van Willem II kreeg in zijn trainersloopbaan nog nooit Feyenoord op de knieën. Van de Looi treedt zaterdag voor de achtste keer aan tegen de Rotterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.