Feyenoord ligt nog altijd voor op schema gouden jaar 1998/99

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Feyenoord tracht zich tegen AZ te herstellen van de nederlaag van vorige week zondag tegen Sparta Rotterdam.

Feyenoord ligt nog altijd voor op schema gouden jaar 1998/99
Speelronde: 26
Aftrap: zondag 12 maart, 14.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• Ondanks de 1-0 verliesbeurt bij Sparta Rotterdam staat Feyenoord er nog altijd goed voor. De Rotterdammers hebben vier punten meer dan achtervolger Ajax. De verrichtingen van AZ in 2017 kunnen het best als 'wisselvallig' worden omschreven. Ondanks een matige serie stonden de Alkmaarders nog wel vijfde na 25 speelrondes.

• Feyenoord - AZ stond al 38 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De Rotterdammers trokken 24 keer aan het langste eind, moesten zes keer met een remise genoegen nemen en gingen acht keer onderuit.

• Van alle clubs is Feyenoord momenteel het langst zonder Eredivisie-nederlaag in eigen huis. De teller staat op negentien wedstrijden, waarin vijftien keer werd gewonnen en vier keer werd gelijkgespeeld.

• Dirk Kuijt is nog twee doelpunten verwijderd van zijn 150ste treffer in de Eredivisie. Door de blessuregolf bij de Rotterdammers is de kans groot dat de Katwijker tegen AZ terugkeert in de basis.

In Alkmaar won Feyenoord eerder dit seizoen met liefst 0-4.
In Alkmaar won Feyenoord eerder dit seizoen met liefst 0-4.

• Ondanks de nederlaag bij Sparta heeft Feyenoord na 25 speelrondes nog altijd twee punten meer dan in 1998/99, het seizoen van de voorlopig laatste landstitel. Destijds stond de teller na 25 duels op 61 punten, nu bezit Feyenoord 63 punten.

• AZ speelde tijdens dit Eredivisie-seizoen al elf keer gelijk. De laatste keer dat de ploeg uit Alkmaar in een volledige jaargang meer remises noteerde, was in 1998/99 (twaalf gelijke spelen).

• Trainer John van den Brom van AZ zette deze competitie al 28 spelers in. Dat is een gedeeld clubrecord. Ook in 1996/97 en 2015/16 gebruikte AZ zoveel spelers.

• AZ hield al veertien achtereenvolgende wedstrijden niet de 'nul' in de Eredivisie. Dat is de langste reeks van de Alkmaarders sinds 1987.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.