Feyenoord laat zege liggen door misser Te Vrede

Reacties

De Eredivisie-topper FC Twente-Feyenoord bleef zonder winnaar. De Rotterdammers kregen de allerbeste kans, maar Mitchell Te Vrede liet na vanaf de penaltystip het verschil te maken: 0-0.

Feyenoord laat zege liggen door misser Te Vrede

Het offensief ingestelde Feyenoord nam in Enschede het initiatief en kreeg dan ook de beste kansen, terwijl het nog zegeloze FC Twente vooral op de counter loerde. Mitchell Te Vrede kwam na elf minuten dichtbij een Rotterdamse treffer, maar zijn kopbal ging net naast.

In de loop van de eerste helft werd Feyenoord steeds sterker en bracht het FC Twente aan het wankelen. Darryl Lachman werkte een voorzet van Jean-Paul Boëtius bijna in zijn eigen doel, maar zag het leer tot zijn opluchting via de lat het veld weer in stuiteren. Een door Cuco Martina veroorzaakte strafschop (overtreding op Boëtius) leek de Rotterdammers alsnog in een zetel te helpen, maar Nick Marsman voorkwam Te Vrede's vierde competitiedoelpunt met een prima save (foto boven). FC Twente bereikte de rust daardoor zonder schade.

Ruben Schaken zit de koppende Dico Koppers dwars.
Ruben Schaken zit de koppende Dico Koppers dwars.

Feyenoord was zonder zijn aankopen Jens Toornstra en Colin Kazim-Richards (beiden zaten op de bank) aan het duel begonnen, maar na rust kwam eerstgenoemde alsnog in het veld voor de geblesseerde Lex Immers. In het tweede bedrijf was Feyenoord een stuk minder dominant dan voor de pauze. FC Twente had een sterke fase, maar creëerde niet veel meer dan een halve kans voor Kyle Ebicilio die Erwin Mulder met behulp van Miquel Nelom uit zijn doel hield. Het was waarschijnlijk een van de laatste acties van Mulder in Feyenoord 1, want hij wordt opgevolgd door de van Ajax afkomstige Kenneth Vermeer.

Feyenoord wist zijn stempel ook niet meer te drukken, ook niet na het inbrengen van Elvis Manu, die zich donderdag tegen Zorya Luhansk (4-3) nog tot matchwinner had gekroond. Het betekent dat Feyenoord met vijf punten uit vier duels in het rechterrijtje blijft steken. Datzelfde geldt voor FC Twente, dat al zijn competitiewedstrijden tot nu toe gelijkspeelde en dus vier punten heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.