Feyenoord: 'Laat Ajax maar komen'

Feyenoord beleeft mooie tijden en siert de cover van de nieuwe Voetbal International. Is het niet een keer tijd dat de rol van underdog wordt weggelegd?

Feyenoord: 'Laat Ajax maar komen'

Het goede spel en dito resultaten geven Feyenoord vertrouwen. 'Laat Ajax maar komen.' Het brengt ook verplichtingen met zich mee. Hoe lang kan de Rotterdamse ploeg zich nog verstoppen, vraagt clubwatcher Dennis van Bergen zich af.

Bij rivaal Ajax kwam opnieuw de schade van de Fluwelen Revolutie aan de oppervlakte. Het stokpaardje van Johan Cruijff – voormalige topspelers samenbrengen en het beleid laten bepalen – is hopeloos mislukt, concludeert VI's Freek Jansen.

Op het veld vormt Kenny Tete (20) met een stormachtige doorbraak een uitzondering in de Amsterdamse perikelen. In de week van de malaise van Oranje zag de oersterke rechtsback een droom uitkomen. 'Je wil niet weten hoe vaak ik de film In Oranje heb gekeken.'

De defensieve problemen bij PSV beginnen een structureel probleem te worden, zo blijkt ook uit een rondgang langs enkele betrokkenen en kenners. 'Het is geen circus, de tijden zijn écht veranderd. We zijn een beetje doorgeslagen.'

In de VI-serie De Toekomst van ons Voetbal staan Frans van den Nieuwenhof en Taco van den Velde stil bij het kruispunt waarop het Nederlandse voetbal afkoerst. 'Verblind door Oranje', is de kop van de eerste aflevering van een reconstructie van het technische beleid van de KNVB.

Marco van Basten is begaan met het vaderlandse voetbal. De oud-international blijft ook doorgaan met het spuien van ideeën in de hoop dat 'er vroeg of laat een voedingsbodem voor is'.

VI op Reis streek neer in Augsburg en sprak daar Paul Verhaegh over de veranderingen van de plaatselijke FC, zijn thuis. 'Van underdog naar favoriet, dat vergt een ander soort voetbal.'  

Verder deze week in VI onder meer:
- Columns van Pierre van Hooijdink, Nico Dijkshoorn en Süleyman Öztürk
- Landgenoten: Nassir Maachi
- ADO Den Haag worstelt met eigen cultuur
- Ellende in Heerenveen
- Bankzitters: Maarten Spanjer
- Balverliefd: Jerry Taihuttu, de voormalige goalgetter nu muzikant
- Persoonlijk Oausim Bouy: 'Pogba goede vriend van mij'

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 43 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's