Feyenoord krijgt zege in de schoot geworpen tegen Excelsior

Reacties

Feyenoord heeft zaterdagavond met groot gemak van Excelsior gewonnen: 2-5. Zonder zich echt te hoeven in te spannen boekte de ploeg van trainer Fred Rutten de zevende zege in acht competitieduels. Een herhaling van het vooraf aangehaalde duel uit 2010 bleef dankzij een zwak optreden van de thuisploeg uit.

Feyenoord krijgt zege in de schoot geworpen tegen Excelsior

Feyenoord moest tijdens de laatste twee wedstrijden tegen FC Dordrecht (2-0) en Sevilla (2-0) nog vol aan de bak om de ban te breken, maar kreeg de openingstreffer in Kralingen al na vijf minuten in de schoot geworpen. Na balverlies van voormalig Feyenoord-speler Luigi Bruins, die te midden van vier Feyenoorders een actie dacht te kunnen aangaan, schoot Colin Kazim-Richards twee maanden na zijn laatste Eredivisiegoal tegen FC Groningen via de binnenkant van de kruising raak.

De vierde Feyenoord-treffer van de Engelse Turk bleek de opmaat voor een uitermate gemakkelijke avond voor de mannen van Rutten, terwijl voorafgaand aan de wedstrijd de gedachten nog teruggingen naar de 3-2 nederlaag van ruim vier jaar geleden. Vooral Jordy Clasie werd herinnerd aan dat duel, omdat hij destijds als huurling zijn eigenlijke werkgever pijn deed. Ditmaal ontbrak het bij de Kralingers echter aan het vernuft om de grote broer te pijnigen.

Sander Fischer, hier in duel met Lex Immers, had schuld aan twee tegengoals.
Sander Fischer, hier in duel met Lex Immers, had schuld aan twee tegengoals.

Ook aanvoerder Sander Fischer, tot dusverre veelvuldig geroemd om zijn sterke optredens, deelde in de malaise. Eerst bracht de 26-jarige verdediger Jean-Paul Boëtius in stelling door de bal te zacht terug te koppen op doelman Gino Coutinho (0-2), tien minuten later verloor hij Lex Immers uit het oog na een lange bal van Sven van Beek. En zo was het mogelijk dat het dit seizoen tot dusverre zo moeilijk scorende Feyenoord al na een half uur met 3-0 leidde.

Daarmee tekende zich een herhaling af van de 5-0 nederlaag die Excelsior vorige week in eigen huis al leed tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen leek zich nog even op te richten toen Jeff Stans vlak na rust de reeks van 605 minuten zonder tegendoelpunt van Kenneth Vermeer beëindigde, maar na de eerste tegengoal op vreemde bodem in de Eredivisie profiteerde Feyenoord via Jens Toornstra en Lex Immers nogmaals van zwak verdedigen bij Excelsior. Een eigen doelpunt van Sven van Beek - na een slippertje van Tonny Vilhena - was het slotakkoord.

Ondanks het grote verschil in kwaliteit zal de 5-2 nederlaag tegen Feyenoord een rare gewaarwording zijn voor het thuispubliek op Woudestein. Tot vorige week was Excelsior immers nog ongeslagen op eigen veld. Inmiddels is de promovendus echter afgezakt naar de veertiende plaats. Feyenoord blijft dankzij de vierde uitoverwinning van het seizoen derde en kan rustig toekijken hoe de concurrenten Ajax en PSV het er vanaf brengen tegen Willem II en FC Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.