Feyenoord krijgt in Tilburg volgende tik

De sportieve malaise van Feyenoord heeft de bodem nog niet bereikt. Ondanks een heuse stormloop bleek voor Willem II de treffer van Frank Demouge doorslaggevend (1-0).

Twee momenten in Tilburg waren misschien wel tekenend voor het verloop van de wedstrijd. In de 23ste minuut toonde Frank Demouge zich doortastend. De topscorer van Willem II was attent bij een voorbereidende kopbal van Danny Schenkel en tikte de bal van dichtbij achter Feyenoord-keeper Henk Timmer: 1-0.

Koud in de tweede helft kreeg Feyenoorder Jonathan De Guzman na een gekraakt schot van Diego Biseswar van dichtbij de kans de gelijkmaker binnen te tikken. De middenvelder, die als gelegenheidaanvaller was geposteerd, prikte de bal naast.

De momenten toonden het verschil in vorm en geluk van beide spelers, en daarmee ook van beide ploegen. Het was voor het door blessures geplaagde Feyenoord zo'n dag dat het niet wilde lukken. De Rotterdammers herstelden zich van een beroerd optreden in de eerste helft. Maar alle pogingen ten spijt, het doelpunt wilde niet vallen. Kevin Hofland raakte twee keer de paal, terwijl invaller Michael Mols Willem II-keeper Maikel Aerts op zijn weg vond. Feyenoord is door de vierde nederlaag in zes wedstrijden verder afgegleden. De Rotterdammers zijn vijftiende in de Eredivisie. Willem II komt net tekort voor een plek in het linkerrijtje.