Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel bij Roda JC

Feyenoord raakte achterop in de strijd om de titel. De Rotterdammers misten vooral in de eerste helft te veel kansen om Roda JC Kerkrade op eigen veld te verslaan (0-0).

Roda JC deed aanvankelijk goed mee. Ruud Vormer, die volgend seizoen voor Feyenoord speelt, was de opvallendste man bij de Limburgers. De middenvelder kreeg in de eerste helft ook de gelegenheid zich te onderscheiden met een doelpunt. Maar de kansen waren niet aan hem besteed, zowel koppend als schietend stond zijn vizier niet op scherp.

Ook aan de andere kant bleven de kansen voor rust onbenut. Feyenoord-aanvaller Sekou Cissé vond Pawel Kieszek op zijn weg, zoals de Poolse doelman ook de kopbal van Otman Bakkal onschadelijk maakte. De sluitpost was op zijn hoede toen John Guidetti een poging van Bakkal van richting veranderde. De Zweedse spits testte kort voor rust Kieszek die daarna de rebound van Feyenoord-middenvelder Bakkal voorlangs zag gaan.

Met Guyon Fernandez in plaats van Ruben Schaken probeerde Ronald Koeman Feyenoord meer aanvalskracht te geven in de hoop de defensie van Roda JC te slechten. Bakkal kreeg halverwege de tweede helft de beste kans, maar vond opnieuw Kieszek op zijn weg.

Feyenoord verloor door de remise weliswaar terrein in de strijd de titel, maar klom wel naar de vierde plaats dankzij de nederlaag die PSV leed tegen RKC Waalwijk. Roda JC Kerkrade schiet weinig op met het gelijkspel. De Limburgers raken achterop in de jacht op een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Foto: VI Images