Feyenoord koestert het balbezit, NEC de goals

NEC heeft de goede serie in de Eredivisie een vervolg gegeven op bezoek bij Feyenoord. De ploeg van Mario Been wachtte geduldig op de gaten in de Rotterdamse defensie en won verrassend (3-1).

Feyenoord begon furieus aan de wedstrijd en zette van begin af aan druk. Tot goed voetbal leidde dat niet direct, maar de thuisclub had niets te vrezen voor NEC. Dat de gasten in de zeventiende minuut de score openden, was dan ook tegen de verhouding in.

Jeremain Lens ontsnapte op de rechterflank, Jhon van Beukering stapte over de bal heen en Brett Holman kon de 0-1 aantekenen. Met enig fortuin kwam Feyenoord die tegenslag te boven. Een doelpoging van Denny Landzaat smoorde in de buik van ploeggenoot Danny Buijs, maar de bal viel voor de voeten voor Giovanni van Bronckhorst die wel doeltreffend uithaalde: 1-1.

Na rust ging het toch fout voor het ploeterende Feyenoord. De thuisclub koesterde het meeste balbezit, maar deed er weinig mee. Dit in tegenstelling tot NEC dat veel vaker gevaarlijk werd. Lens had al twee goede kansen gemist, toen Jonas Olsson voor 1-2 zorgde. De Zweedse verdediger kopte raak na een vrije trap van Youssef El-Akchaoui.

Lens kreeg in de slotminuut de beloning voor zijn goede spel. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld in buitenspelpositie, omspeelde doelman Henk Timmer en bepaalde de eindstand op 1-3.

Met de vijfde overwinning in zes wedstrijden is NEC opgeklommen naar de twaalfde plaats in de Eredivisie met een voorsprong van zeven punten op hekkensluiter Excelsior. Feyenoord zag NAC Breda passeren en staat vierde.