Feyenoord klopt Roda ruim maar blijft zesde

Feyenoord worstelde een uurtje tegen Roda JC in een prelude voor de bekerfinale van volgende zondag, maar in het laatste half uur sloten de Rotterdammers de competitie af met een verdiende 3-0 zege.

Feyenoord klopt Roda ruim maar blijft zesde

In de eerste helft had Feyenoord het moeilijk tegen het gecontroleerd en afwachtend spelende Roda. De thuisploeg stichtte alleen wat gevaar met afstandsschoten. Na rust hadden de spelers van coach Bert van Marwijk het nog steeds moeilijk, maar vonden ze wel af en toe gaten in de blauwe defensie.

Luigi Bruins tekende voor de 1-0. Daarbij kreeg hij medewerking van Fatih Sonkaya. De Roda-verdediger dacht de bal weg te werken na een matige voorzet van Giovanni van Bronckhorst, maar in plaats daarvan legde hij het leer voor de voeten van Bruins, die fraai doel trof: 1-0.

Ook Marcel de Jong deed zijn ploeg geen plezier. De linksback incasseerde in de 64ste minuut zijn tweede gele kaart. Tegen tien man speelde Feyenpoord de partij bekeken uit. Heel gecontroleerd zocht de thuisploeg naar openingen, die nog twee keer werden gevonden. Nuri Sahin maakte 2-0 na een prachtige assist van de buitenspel staande Michael Mols, en vlak voor tijd bepaalde Mols zelf de eindstand op 3-0.

Ondanks de zege blijft Feyenoord zesde, aangezien de gehele topvijf eveneens een overwinning boekte. Roda JC zakt naar de negende plaats. Volgende zondag staan beide clubs tegenover elkaar in De Kuip in de finale van het toernooi om de KNVB-beker.

Bekijk hier al onze video's