Feyenoord kijkt om zich heen voor spits en buitenspeler

Reacties

Feyenoord houdt de komende tijd oren en ogen open op zoek naar versterkingen. 'We kijken om ons heen', zegt trainer Giovanni van Bronckhorst. 'We hebben wel in ons hoofd wat we willen.'

Feyenoord kijkt om zich heen voor spits en buitenspeler

De club zoekt een spits en een buitenspeler en, afhankelijk van mutaties, wellicht ook nog verdedigers. De vraag is alleen wie de selectie moet gaan vorm geven. Technisch directeur Martin van Geel weet zich nog steeds niet gesteund door de voltallige raad van commissarissen, terwijl de invloedrijke aandeelhouders de Vrienden van Feyenoord (VvF) het vertrouwen in de td al veel langer hebben opgezegd.

Momenteel zijn twee van de vijf commissarissen sowieso tegen het aanblijven van Van Geel, van de rest is dat nog onduidelijk. De komende tijd zal de rvc gaan evalueren met de directie. Feyenoord investeerde in twee seizoenen meer dan zeventien miljoen euro en won de beker. Daartegenover staat een gapend gat met PSV en Ajax in de Eredivisie.

De vraag is nu hoe sterk Van Geel in het zadel zit. Als hij blijft, weet hij dat in ieder geval veertig procent van de commissarissen en 49 procent van de aandeelhouders tegen zijn. Dat is geen overtuigend mandaat. Veel ruimte om te investeren is er nu ook niet. De VvF willen wel helpen, maar vertrouwen hun geld niet toe aan de td van wie de meeste aankopen afgelopen seizoen voornamelijk op de bank zaten.

Om zijn elftal te versterken moet Van Geel dus eerst verkopen en dan nog kan hij niet alles herinvesteren. De club zal snel een oplossing moeten vinden, want op 26 juni begint de voorbereiding alweer. Dik een maand later trapt Feyenoord het seizoen af tegen landskampioen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, een prijs die Feyenoord een keer eerder won in de historie, net zo lang geleden als de laatste landstitel: 1999.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.