Feyenoord kan prestatie uit seizoen 1996/97 evenaren

In de aanloop naar de 34ste en laatste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Feyenoord en NAC Breda tegenover elkaar in De Kuip.

Feyenoord kan prestatie uit seizoen 1996/97 evenaren

FEYENOORD - NAC BREDA

Feyenoord is dit seizoen nog ongeslagen in thuisduels (W13, G3). De Rotterdammers bleven voor het laatst in het seizoen 1996/97 zonder thuisnederlaag.

De laatste thuisnederlaag van Feyenoord dateert van 5 november 2011 (0-1 tegen NEC). De 27 wedstrijden daarna stonden de Rotterdammers geen verlies meer toe in de eigen Kuip.

De laatste zes thuiswedstrijden werden allen in winst omgezet door Feyenoord. De laatste drie daarvan incasseerde de ploeg van Ronald Koeman zelfs geen tegentreffers.

NAC Breda gaat voor de 46ste keer op bezoek in De Kuip. Dertien keer speelde het gelijk maar het won geen enkele keer. Ook de doelcijfers spreken boekdelen. Feyenoord scoorde 116 keer tegen 32 goals voor de Brabanders.

Mocht Feyenoord twee goals maken dan hebben ze in Eredivisieverband tweehonderd keer gescoord tegen NAC Breda.

Met zijn 26 doelpunten is Graziano Pellè verantwoordelijk voor 41,27 procent van de Rotterdamse productie.

Bij een zege is Feyenoord verzekerd van de derde plek op de ranglijst. Die geeft recht op deelname aan de voorronde van de Europa League.

NAC ondernam dit seizoen de minste doelpogingen. De Brabantse ploeg nam 268 keer het vijandelijke doel onder vuur. Een gemiddelde van 8,12 per wedstrijd.

Feyenoord kreeg dit seizoen de minste doelpogingen te verwerken. 240 keer (een gemiddelde van 7,27 per wedstrijd) werd het doel van de Rotterdammers onder vuur genomen.

Graziano Pellè miste afgelopen weekend in het duel met ADO Den Haag (2-0 verlies) een strafschop. Dat was de vierde misser van Feyenoord van de strafschopstip deze jaargang. Dat gebeurde alleen PSV zo vaak in een seizoen (2011/12).

Liefst 38 spelers stonden ooit onder contract zowel bij Feyenoord als NAC Breda. Van de huidige selecties zijn dat Jordy Buijs en Anthony Lurling.

NAC verloor zijn laatste twee uitwedstrijden en kwam in de ontmoetingen met FC Utrecht (3-0) en Vitesse (3-0) niet tot scoren.

Nemanja Gudelj en Jelle ten Rouwelaar misten nog geen minuut dit seizoen voor hun club NAC. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's