Feyenoord kan pas na rust de rollen omdraaien tegen HHC

Feyenoord is doorgedrongen tot de laatste zestien in de strijd om de KNVB-beker. De Rotterdammers wonnen in Emmen met ruime cijfers (5-1) van HHC Hardenberg, maar leken voor rust meer op een amateurploeg die het opnam tegen een club uit de Eredivisie. In de tweede helft nam Feyenoord alsnog afstand.

HHC bepaalde aanvankelijk het spel grotendeels en Feyenoord legde zich toe op counteren. De hoofdklasser speelde fel en overschreed af en toe de grens van het toelaatbare. Al na twintig seconden pleegde aanvoerder Gerard Kocks een aanslag op Luigi Bruins, die geblesseerd uitviel.De stevige tackles hadden wel als gevolg dat Feyenoord nooit het initiatief greep in de eerste helft. Een blunder van Michal Janota, die naïef een bal probeerde aan te nemen, leverde HHC de 1-0 op. Gerben Tieltjes (ex-FC Emmen) profiteerde dankbaar en knalde de bal laag langs Henk Timmer.Feyenoord werd alleen gevaarlijk uit de tegenaanval. Zo faalde Roy Makaay alleen voor de keeper. De spits legde even later wel goed af op Luis Pedro (foto). De Braziliaanse debutant scoorde beheerst, zoals hij dat na de pauze opnieuw zou doen.In de eerste minuten na de hervatting sloeg Feyenoord zijn slag. Makaay tikte de 1-2 knap binnen op aangeven van Tim de Cler en Pedro fleurde zijn eerste minuten in de hoofdmacht verder op met de 1-3. In het laatste kwartier liep de ploeg van coach Gertjan Verbeek via Makaay (blunder in de verdediging van HHC) en via Kevin Hofland (kopbal via HHC'er) uit naar vier goals verschil. </p><p>