Feyenoord kan niet scoren tegen Hannover

De eerste oefenwedstrijd tegen een serieuze tegenstander leverde Feyenoord een nederlaag op. Hannover 96 won in Innsbruck met 1-0 van de Rotterdamse ploeg.

Coach Bert van Marwijk had in zijn basisopstelling gekozen voor Edwin Zoetebier als doelman, Mels van Driel als linksback, Patrick Paauwe als aanvoerder en middenvelder naast Paul Bosvelt, en een voorhoede met van rechts naar links Anthony Lurling, Johan Elmander, Dirk Kuijt (foto) en Robin van Persie.

Overtuigend speelde dit Feyenoord niet in de eerste 45 minuten. Het voorzichtige Hannover was het gevaarlijkst en kwam in de 27ste minuut op voorsprong via Julian Guzman, die Zoetebier verraste met een fraaie knal in de linkerbovenhoek.

Na rust bracht kwam Feyenoord beter in het spel. Met name het inzetten van Danko Lazovic zorgde voor een opleving. De debuterende aanvaller kreeg zelf een kans en bereidde enkele mogelijkheden voor, maar zijn ploeggenoten (Chong-Gug Song en Kuijt) scoorden niet. Dat euvel brak de Rotterdamse ploeg op, want gaandeweg kreeg Feyenoord nog enkele grote mogelijkheden, maar bleek scoren een te grote opgave.

Feyenoord speelt dinsdag in de kleine finale tegen 1. FC Nürnberg, dat met 1-0 van Galatasaray verloor. Frank de Boer speelde in dat duel nog niet mee. Feyenoord in de voorbereidingDiscusieer op het VI.nl Forum