Feyenoord is lek en scoort te weinig tegen Celtic

Feyenoord heeft het eigen Jubileum Toernooi afgesloten met een vierde en laatste plaats. De Rotterdammers verloren na de 2-1 tegen Borussia Dortmund nu met 3-1 van Celtic.

De manier waarop Feyenoord de Schotten aan drie doelpunten hielp, was knullig. Eerst verloor Serginho Greene zijn tegenstander volledig uit het oog. Georgios Samaras kon de bal daardoor met de borst aannemen en langs doelman Sherif Ekramy plaatsen.Bij goal twee ging André Bahia weinig overtuigend een kopduel aan met Jan Vennegoor of Hesselink, die won en werkte de bal opnieuw voorbij Ekramy. De 0-3 van Vennegoor (veertigste minuut) was ongeveer een kopie van de eerste van Samaras, al ging nu Danny Buijs onder de bal door.Aanvallend deed de ploeg van coach Gertjan Verbeek het niet onaardig. Vooral na rust kreeg Feyenoord veel kansen. De makkelijkste leverden niets op, want Georgino Wijnaldum faalde twee keer alleen voor de keeper en Kermit Erasmus één keer.Leroy Fer rondde wel geweldig af. De middenvelder kreeg de bal op achttien meter van het doel aangespeeld door Michael Mols en schoot loepzuiver en geplaatst raak. Verder dan die treffer in de 57ste minuut kwam Feyenoord niet.Verbeek reageerde nuchter na afloop. 'Op dit moment zijn we een maatje te klein voor dit soort tegenstanders', vertelde hij aan de NOS. 'De goals waren persoonlijke fouten. We stonden verdedigend positioneel eigenlijk beter dan vrijdag. Maar af en toe was het heel naïef.' </p><p>