Feyenoord is FC Twente in stevig duel de baas

In een harde wedstrijd heeft Feyenoord een kostbare overwinning geboekt op FC Twente. De Rotterdammers kregen een helft lang geen poot aan de grond, maar herstelden zich na rust en wonnen met 1-0. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer trok liefst drie rode kaarten.

Na de eerste helft waren er waarschijnlijk weinig toeschouwers die Feyenoord kansen toedichtten op drie punten. FC Twente domineerde in De Kuip en kreeg een groot aantal mogelijkheden. Peter Wisgerhof was het meest dicht bij een goal, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Tim de Cler. Blaise Nkufo kopte in kansrijke positie over voor Twente.

Feyenoord riep het onheil over zichzelf af door Twente het spel te laten maken. De Rotterdammers, die Andwélé Slory al in de eerste helft verloren met een blessure, kwamen zelfs niet aan counteren toe. Die ruimte kreeg de thuisclub in de tweede helft wel.

Na de eerste kans (André Bahia dwong Sander Boschker met een kopbal tot een redding) richtte Feyenoord zich op en kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdammers. De volgende grote kans was voor Georginio Wijnaldum en Twente kwam er niet meer aan te pas.

Een overtreding van Douglas op Diego Biseswar besliste de wedstrijd. Feyenoord kreeg een strafschop en Douglas moest vertrekken met zijn tweede gele kaart. Roy Makaay schoot de penalty binnen. Na de 1-0 was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Cheik Tioté (FC Twente) en Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) haalden het laatste fluitsignaal niet, want ook zij kregen twee gele kaarten.

Door de nederlaag weet FC Twente dat het geen kampioen meer kan worden. De Tukkers moeten bovendien vrezen de tweede plaats kwijt te raken aan Ajax. Feyenoord klimt naar de achtste plaats en deed goede zaken in de strijd om de play-offs voor een UEFA Cup-plaats.