Feyenoord in De Kuip verdiend langs ADO Den Haag

Feyenoord is na een 2-1 thuisoverwinning op ADO Den Haag weer uit de gevarenzone. Luc Castaignos kroonde zich tot matchwinner, met zijn vierde treffer in de laatste vijf wedstrijden.

De bezoekers waren in de beginfase gevaarlijker en kregen de eerste grote kansen. Na een goede voorbereidende actie van Frantisek Kubik stuitte Aleksandar Radosavljevic op Rob van Dijk, ook kreeg Dmitriy Bulykin een goede kans op aangeven van Wesley Verhoek. Maar halverwege de eerste helft nam Feyenoord steeds meer het initiatief over en kreeg ook een aantal mogelijkheden.

Jerson Cabral, Diego Biseswar en Georginio Wijnaldum vonden echter telkens Gino Coutinho op hun weg. Beide ploegen leken te gaan rusten met een 0-0 tussenstand, maar daar dacht Verhoek anders over. In het strafschop gebied van Feyenoord vond hij Bulykin, die subtiel kon binnentikken. De voorsprong was tegen de verhouding in, maar ADO kon er dan ook niet lang van genieten.

Kort na rust zette Radosavljevic beide ploegen weer op gelijke hoogte. De Sloveniër kopte een hoekschop van Feyenoord achter zijn eigen doelman, waarna de thuisclub bloed rook. In de 59ste minuut kwam het ook op voorsprong in De Kuip. Karim El Ahmadi vond Castaignos die van dichtbij de 2-1 kon binnentikken. ADO ging op zoek naar de 2-2 en kreeg ook enkele grote kansen.

Bulykin en Kubin schoten in kansrijke positie voorlangs, terwijl Van Dijk knap redde op een inzet van voormalig Feyenoorder Timothy Derijck. Aan de andere kant bracht Coutinho redding op een hard schot van Biseswar. Feyenoord bleef uiteindelijk op de been in de resterende speeltijd, waardoor het zijn vierde zege van het seizoen boekte.

Door de overwinning klommen de Rotterdammers naar de veertiende plaats in de Eredivisie, met zestien punten uit evenveel wedstrijden. ADO heeft er negen meer en bezet de zevende plaats. Foto: VI Images