Feyenoord hoopt routinier Mathijsen snel te begroeten

Feyenoord hoopt Joris Mathijsen een dezer dagen aan de selectie toe te voegen. De club onderhandelde maandagavond al met zijn huidige Spaanse werkgever Málaga over de transfer van de 82-voudig international.

Feyenoord hoopt routinier Mathijsen snel te begroeten

De Rotterdammers zijn zelfs bereid een kleine transfersom te betalen voor de speler die de broodnodige ervaring moet toevoegen aan de selectie van trainer Ronald Koeman.

Technisch directeur Martin van Geel bevestigt dat Feyenoord ver wil gaan voor Mathijsen. 'We doen er alles aan hem te halen. Inhoudelijk ga ik niet op de voorwaarden in, maar als we al een afkoopsom betalen is het een geringe en past die binnen onze financiële grenzen. Laat ik nog een keer duidelijk zijn: risico's neemt Feyenoord niet meer.'

Mathijsen moet in Rotterdam-Zuid de opvolger worden van de naar Aston Villa vertrokken Ron Vlaar. Daarnaast vertrokken ook John Guidetti en Otman Bakkal.

'Onze selectie is nu gewoon te jong, daarom zou Joris ontzettend welkom zijn. Niet alleen neemt hij die ervaring mee, hij past qua karakter en persoonlijkheid ook nog eens bij Feyenoord', aldus Van Geel.

De Rotterdammers spelen dinsdagavond hun returnwedstrijd in het kader van de voorronde in de Champions League tegen Dinamo Kiev. De ploeg van trainer Ronald Koeman moet een 2-1 nederlaag uit eerste duel in Oekraïne zien weg te werken om zich te plaatsen voor de volgende (play-off)ronde.

Dat is de laatste hindernis naar kwalificatie voor de groepsfase van het miljoenentoernooi. Plaatst Feyenoord zich dinsdagavond niet ten koste van Kiev, dan wacht een vervolg in de play-offs voor de Europa League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's