Feyenoord heeft nog sprankje hoop op CL na late penalty

Reacties

Het wordt voor Feyenoord na de thuisnederlaag tegen Besiktas lastig om de play-offs van de Champions League te bereiken. Omdat Mitchell te Vrede in de extra speeltijd een strafschop benutte (1-2), mag de club blijven hopen.

Feyenoord heeft nog sprankje hoop op CL na late penalty

Feyenoord-trainer Fred Rutten zorgde bij zijn officiële debuut in Rotterdam-Zuid direct voor een unicum. Hij was de eerste trainer deze eeuw die in een Europees duel elf Nederlandse basisspelers opstelde. Opvallend detail: de laatste vier keer dat een Nederlandse club dat deed, was FC Porto telkens de tegenstander. Bij die vier duels zat ook de laatste keer dat Feyenoord zelf met elf Nederlanders speelde: op 3 november 1993.

Met Ruben Schaken als rechtsback en aanwinst Khalid Boulahrouz op de bank, kwam Feyenoord al na een klein kwartiertje op achterstand. Mustafa Pektemek, die Chelsea-aankoop Demba Ba nog op de bank hield, kopte ondanks de aanwezigheid van Joris Mathijsen raak: 0-1.

Tot die tijd deden de Rotterdammers nog aardig mee, maar na die openingsgoal leken ze de kluts een beetje kwijt te zijn. Het duurde uiteindelijk tot de 43ste minuut voordat Feyenoord een eerste schot richting doelman Tolga Zengin loste: Jean-Paul Boëtius mikte naast.

Besiktas viert op de voorgrond de 0-1, terwijl daarachter Wesley Verhoek, Joris Mathijsen, Sven van Beek en Mitchel te Vrede (vlnr) treuren.
Besiktas viert op de voorgrond de 0-1, terwijl daarachter Wesley Verhoek, Joris Mathijsen, Sven van Beek en Mitchel te Vrede (vlnr) treuren.

Na rust werd hoe langer hoe meer duidelijk dat Feyenoord er snel een aanvallende impuls bij moet hebben, want aanvallend liet de ploeg maar bitter weinig zien. Een rampzalig debuut van Boulahrouz, die inviel voor Schaken, deed vervolgens alle Rotterdamse hoop vroegtijdig verdwijnen. De Kannibaal promoveerde een inzet van Karim Frei per ongeluk tot doelpunt: 0-2.

Dat leek de eindstand te worden, maar in de extra tijd verdiende invaller Elvis Manu een strafschop, die door Te Vrede koeltjes werd benut: 1-2. Desalniettemin wacht Feyenoord volgende week in de uitwedstrijd een hels karwei. Het moet bij de ploeg van ex-PSV'er Atiba Hutchinson en de in Nederland geboren Turks international Oguzhan Özyakup winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. De late goal van Te Vrede zorgt in ieder geval nog voor een sprankje hoop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.