Feyenoord heeft geen kind aan zwak RKC dankzij Pellè

Feyenoord blijft het uitstekend doen in de Eredivisie. In eigen huis won trainer Ronald Koeman simpel van RKC Waalwijk van broer Erwin Koeman (2-0). Graziano Pellè was de grote man.

Feyenoord heeft geen kind aan zwak RKC dankzij Pellè

Met dezelfde basiself als vorige week week tegen AZ (0-2 winst) trad Feyenoord in De Kuip aan op een kletsnat speelveld. Beide ploegen moesten wennen aan het veld, dat door de hevige regenbuien de moeilijkheidsgraad van vloeiende combinaties verhoogde. Feyenoord kreeg echter al snel grip op het duel.

In de openingsminuten werd RKC Waalwijk direct overlopen door de Rotterdammers. Jordy Clasie en Ruben Schaken kregen beide een grote kans, maar konden de trekker niet overhalen. Feyenoord bleef de bovenliggende partij.

In de slotaanval van de eerste helft was het Pellè die zijn waarde weer eens bewees. Op een voorzet van Jordy Clasie toonde de Italiaan zich scherp in de lucht. Hij was Jeroen Zoet te snel af en kopte de bal voor de vuisten van de doelman weg in het lege RKC-doel.

Tien minuten na rust werd de wedstrijd op een knullige manier beslist. Een voorzet van Ruben Schaken leek simpel te worden weggekopt door Henrico Drost, maar per abuis kopte hij de bal tegen een medespeler aan. Zodoende kwam de bal met het nodige geluk bij Pellè, die wel raad wist met het buitenkansje (2-0). Daarmee is de doelpuntenproductie van Pellè al opgekrikt naar tien doelpunten in elf duels.

Feyenoord en RKC Waalwijk kregen na de treffer van Pellè nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer. De Rotterdammers hebben nu dertig punten uit vijftien duels en doen prima mee in de top van de Eredivisie. RKC Waalwijk staat tiende met zeventien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's