Feyenoord handbalt, staat DNA af en leert slapen

Reacties

Geen al te zware training  voor Feyenoord vanochtend op het complex van het Alfamar Beach & Sport Resort, waarnaartoe de selectie van de Rotterdammers is verhuisd vanwege het regenachtige weer aan de Algarve.

Feyenoord handbalt, staat DNA af en leert slapen

Feyenoord werkte er in drie groepen een circuit af met allerlei kracht- en coördinatievormen en speelde voordien fanatiek een partijtje handbal. Vanmiddag heeft Van Bronckhorst zijn groep een vrije middag beloofd. Een aantal spelers zal de omgeving gaan verkennen, terwijl Dirk Kuijt een rondje golf loopt op een van de prachtige banen in de omgeving.

Langs het veld vandaag ook voor het eerst Eric Gudde. Hij is van zijn imago verlost dat waar de algemeen directeur van Feyenoord zich meldt in het buitenland, het spontaan begint te regenen. Dat doet het namelijk al een paar dagen in en rond Albufeira, maar vanochtend was het zonnig en de temperatuur aangenaam. 'Zelfs op vakantie had ik geen wolkje aan de lucht', lachte Gudde, die in Portugal het enige lid is van de directie, nu technisch directeur Martin van Geel thuis herstelt van een hardnekkige nierbekkenontsteking.

Intussen probeert Feyenoord op alle gebieden een professionaliseringsslag te slaan. Binnenkort neemt de medische staf een monstertje wangslijm af bij de spelersgroep voor DNA-onderzoek. Zodoende is clubarts Casper van Eijck in staat per speler een persoonlijk profiel op te stellen en krijgt de staf inzicht in, bijvoorbeeld, de blessuregevoeligheid van spelers.

Ook interessant: Feyenoord onderzoekt het slaapgedrag van zijn spelers. Een specialiste van het Erasmus Medisch Centrum onderwierp de selectie tijdens de eerste dagen in Albufeira aan een interview over nachtrust. De spelers slapen al met een horloge om, zodat de medische staf kan zien hoe lang, diep - of juist niet - de voetballers rusten. Met geavanceerde apps kan dat slaapgedrag dan weer worden beïnvloed, lees: verbeterd. Feyenoord probeert alle randvoorwaarden zo optimaal mogelijk te maken, op weg naar een topsportklimaat dat hoort bij een club die wil meestrijden om de prijzen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.