Feyenoord haalt Tapia weg bij FC Twente

Reacties

Renato Tapia maakt per direct de overstap naar Feyenoord. De twintigjarige middenvelder wordt overgenomen van FC Twente.

Feyenoord haalt Tapia weg bij FC Twente

Tapia, die in 2013 van Club Esther Grande De Bentin uit Peru naar FC Twente kwam, heeft met Feyenoord een akkoord over een contract tot medio 2020. De Rotterdammers betalen 2,4 miljoen euro voor de Peruviaanse middenvelder, die in De Kuip voor de middenlinie volop concurrentie zal treffen. Met Marko Vejinovic, Karim El Ahmadi, Jens Toornstra, Simon Gustafson en Tonny Vilhena heeft trainer Giovanni van Bronckhorst in die linie immers al genoeg te kiezen. Die laatste beschikt in De Kuip over een aflopend contract. Met Bart Nieuwkoop en Jari Schuurman heeft Feyenoord bovendien nog twee jonge middenvelders achter de hand.

Tapia was al langer in beeld bij Feyenoord, dat echter pas tot zaken kon komen als er financiële ruimte was gekomen door het vertrek van een speler. Met de verhuizing van Lex Immers naar Cardiff City kwam die ruimte er.

Tapia kwam dit seizoen, mede door blessureleed, pas tot veertien optredens (1 goal) in de Eredivisie. Vorig seizoen speelde hij zeventien duels voor de hoofdmacht van de Tukkers en was hij daarin vijf keer trefzeker.

Voor FC Twente is het vertrek van Tapia, die ook als verdediger uit de voeten kan, sportief een tegenvaller maar de Enschedese club kan vanwege de grote financiële problemen de transfer van de Peruviaan goed gebruiken. Twente kan het bedrag voor Tapia niet direct herinvesteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.