Feyenoord haalt met Wilkshire opvolger Janmaat in huis

Reacties

Luke Wilkshire keert na zes jaar terug op de Nederlandse velden. De 32-jarige Australiër komt de defensie van Feyenoord versterken, dat na het vertrek van Daryl Janmaat naar Newcastle United op zoek was naar een vervanger voor de vacante rechtsbackpositie. De verdediger tekende voor een jaar met een optie op nog een seizoen.

Feyenoord haalt met Wilkshire opvolger Janmaat in huis

Wilkshire kent Feyenoord-trainer Fred Rutten nog van zijn tijd bij FC Twente, waar het duo twee jaar samenwerkte. De Tukkers namen de rechtervleugelverdediger in 2006 over van Bristol City, om hem twee seizoenen later aan Dinamo Moskou te verkopen. In Rusland was de tachtigvoudige international zes jaar lang een vaste waarde getuige 143 competitieoptredens.

Sinds deze zomer was Wilkshire echter transfervrij, nadat zijn contract was afgelopen. Dinamo Moskou haalde met ex-PSV'er Stanislav Manolev al een vervanger voor de goede bekende van Rutten in huis, die ondanks zijn ruime ervaring buiten de boot viel voor de WK-selectie van Australië. Bondscoach Ange Postecoglou gaf de voorkeur aan jongere krachten.

Met Wilkshire heeft Feyenoord na Khalid Boulahrouz al de tweede dertiger transfervrij naar De Kuip gehaald. Daarmee lijkt Rutten zijn defensie na het vertrek van Janmaat, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij weer op orde te hebben. Woensdag moest Ruben Schaken tegen Besiktas (2-1 nederlagen) tot zijn onvrede nog opdraven als rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.