Feyenoord gunt Cissé een vrije transfer na mislukt verblijf

Sekou Cissé is met Feyenoord overeen gekomen dat hij de club transfervrij mag verlaten als er zich geïnteresseerde clubs melden voor de Ivoriaanse aanvaller, die niet meereist naar het trainingskamp in Marbella.

Feyenoord gunt Cissé een vrije transfer na mislukt verblijf

Club en speler zijn tot dat besluit gekomen omdat er voor Cissé geen perspectief meer is in De Kuip. De 28-jarige vleugelaanvaller kwam dit seizoen pas één keer in actie in de Eredivisie en moet met Samuel Armenteros, Jean-Paul Boëtius, John Goossens en Ruben Schaken tal van spelers boven zich dulden in de pikorde van trainer Ronald Koeman.

Dat het Rotterdamse avontuur van Cissé op een mislukking is uitgedraaid, was al langer duidelijk. Feyenoord nam hem in 2009 nog voor 3,5 miljoen euro over van Roda JC Kerkrade, maar die transfersom heeft de twaalfvoudige international mede door uiteenlopende blessures nimmer waar kunnen maken.

Cissé kon alleen in de seizoenen 2009/10 en 2011/12 regelmatig op een basisplaats rekenen. In die jaargangen was hij met respectievelijk vijf en zeven competitiegoals ook nog relatief vaak trefzeker, maar het was niet voldoende om zijn aan het eind van dit seizoen aflopende contract open te breken.

Vooralsnog zijn er ook van buitenaf geen concrete aanbiedingen voor Cissé. Wel is hij inmiddels in gesprek met verschillende clubs. Het liefst blijft hij actief in de Eredivisie, zodat hij later dit jaar een Nederlands paspoort krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen