Feyenoord geeft winst tegen ADO in slotfase weg

Feyenoord heeft de overwinning tegen Heracles (2-1) slechts gedeeltelijk een vervolg gegeven. Op bezoek bij ADO Den Haag gaf de ploeg in de slotfase een voorsprong weg: 2-2.

De openingsfase was ontegenzeggelijk voor ADO. De thuisploeg overrompelde de equipe van trainer Mario Been en zette meteen fel druk naar voren. Dat resulteerde al na enkele minuten spelen in een knal van Wesley Verhoek.

Al vrij snel ebde echter de Haagse aanvalsdrang weg en kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Publiekslieveling Ryo vond Gino Coutinho op zijn pad en niet veel later had de Haagse sluitpost eveneens een antwoord op een poging van aanvoerder Ron Vlaar.

Op het halfuur was daar toch de voorsprong voor Feyenoord. Vlaar verzond van achteruit een lange bal, deze werd gecontroleerd door Luc Castaignos en de spits rondde uit de draai af met een mooi lobje in de verre hoek: 0-1. Zijn achtste seizoenstreffer. Het werd echter de mooier voor de bezoekers. Kort voor rust trof Cataignos met een omhaal voor de tweede keer doel, opnieuw was Vlaar met een kopballetje de aangever.

In de tweede helft probeerde de ploeg van trainer John van den Brom de aansluitingstreffer te forceren, maar was het Feyenoord dat lange tijd relatief eenvoudig overeind bleef en zelfs de beste kansen creëerde. Vanuit het niets stond tien minuten voor tijd ineens de aansluitingstreffer op het bord. Invaller Charlton Vicento was de maker.

Bij Feyenoord werd op pijnlijke wijze duidelijk dat het succes van afgelopen week broos is. De ploeg was behoorlijk van slag en reageerde paniekerig op het Haagse doelpunt. Dat de Hagenaars niet veel later op gelijke hoogte kwamen was een logisch gevolg. Jens Toornstra bleef rustig in het vijandelijke strafschopgebied en vond Dmitri Bulykin. De Rus schoof kinderlijk eenvoudig en geheel vrijstaand de bal onder doelman Erwin Mulder door: 2-2.

Daar bleef het bij in de Residentiestad, al pegelde Diego Biseswar in de vijfde minuut van de blessuretijd nog een vrije trap op de lat. Feyenoord wacht nog altijd wacht op de eerste uitoverwinning van het seizoen. De laatste keer dat de stadionploeg op vreemde bodem de volle winst pakte was op 7 maart van het vorige jaar. Destijds waren de Rotterdammers in Kerkrade met 4-2 te sterk voor Roda JC. Foto: VI Images