Feyenoord geeft tegen Go Ahead in slotfase zege weg

Feyenoord heeft in Deventer in de slotfase een overwinning uit handen gegeven. Door een benutte vrije trap van Marnix Kolder werd het in de slotminuut van de reguliere speeltijd 2-2, waardoor Feyenoord nalaat voor enkele uurtjes aan kop van de Eredivisie te komen.

De Rotterdammers wisten dat er een lastige opgave te wachten stond. Het gepromoveerde Go Ahead had in vier duels nog niet verloren in eigen huis (twee keer gelijk, twee zeges). Toch had Feyenoord in de eerste helft weinig te duchten van de Deventenaren.

Stefan de Vrij opende, net als twee weken terug tegen Vitesse (2-1 zege), de score. Juist op het moment dat Go Ahead-spits Marnix Kolder even aan de kant stond omdat hij zijn contactlens kwijt was, kon de Feyenoord-verdediger een hoekschop van Jordy Clasie op zijn borst controleren en knap raak schieten.

Dat Feyenoord niet met een ruimere voorsprong ging rusten, had het volledig aan zichzelf te wijten. Vooral Jean-Paul Boëtius (foto boven) mocht zich dat aanrekenen. Drie keer kreeg hij een grote kans. Eerst was hij slordig bij het vinden van een ploeggenoot, de tweede keer schoot hij naast en de derde maal vond hij de paal op zijn weg.

Feest bij Go Ahead.

Kort na rust kreeg Feyenoord de rekening gepresenteerd voor het missen van die kansen. Mawouna Amevor dribbelde vanaf de linkerflank de gehele Feyenoord-defensie voorbij zonder aangepakt te worden en schoot de bal in de korte hoek. Zo werd de eerste échte Deventer kans in een doelpunt omgezet.

Na ruim een uur kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Miquel Nelom brak door op de linkerflank en bood Graziano Pellè een niet te missen kans. Al glijdend verzuimde de Italiaanse aanvoerder van Feyenoord evenwel zijn elfde competitiedoelpunt te maken. Gelukkig voor hem ramde Lex Immers de rebound in het dak van het doel. Bij Go Ahead waren er protesten vanwege een vermeende handsbal van Pellè.

In de slotfase verzuimde Samuel Armenteros, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Ruben Schaken, het duel in het slot te gooien. Omdat Pellè de paal raakte, bleef het spannend. Het missen van al die kansen kwam de Rotterdammers uiteindelijk zéér duur te staan. Kolder schoot in de negentigste minuut een vrije trap langs de muur en redde met zijn goal de ongeslagen status van Go Ahead in Deventer: twee overwinningen en drie remises in vijf optredens. Feyenoord heeft na tien duels zeventien punten en laat na voor even aan kop te komen. Wel is de ploeg van trainer Ronald Koeman zeven competitieduels op rij ongeslagen: vijf overwinningen en twee gelijke spelen.

De blijdschap bij Feyenoord zou uiteindelijk verdwijnen. Hier neemt Stefan de Vrij na het openingsdoelpunt de felicitaties in ontvangst.