Feyenoord geeft de strijd op: Vilhena vertrekt transfervrij

Reacties

De toekomst van Tonny Vilhena ligt definitief niet bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben nog een laatste poging gewaagd om het aflopende contract van de middenvelder te verlengen, maar de gesprekken zijn op niets uitgelopen.

Feyenoord geeft de strijd op: Vilhena vertrekt transfervrij

Feyenoord laat op de clubsite weten dat het vertrek van Vilhena na anderhalf jaar van vruchteloze onderhandelingen definitief is. De eisen van de middenvelder en zijn adviseurs komen niet in de buurt van wat Feyenoord aan de speler wilde bieden, waardoor een transfervrij vertrek van de voor het Nederlands elftal opgeroepen linkspoot een zekerheidje is. Over zes weken loopt zijn contract in Rotterdam-Zuid af.

'Tonny is een talent dat we graag bij de selectie hadden gehouden en ook een speler van wie trainer Giovanni van Bronckhorst het gevoel heeft dat hij hem bij Feyenoord nog echt flinke stappen in zijn ontwikkeling had kunnen laten maken. Dat, plus het feit dat Tonny hier de hele jeugdopleiding heeft doorlopen, maakte dat we deze week na een gesprek met een finaal aanbod aan hem zijn gekomen', legt technisch directeur Martin van Geel uit.

Van Geel is van mening dat Feyenoord er alles aan heeft gedaan om Vilhena te behouden. 'Het was een voorstel waarin we echt de grenzen van Feyenoords mogelijkheden hebben opgezocht. De wensen van Vilhena en zijn adviseurs liggen echter op een niveau dat wellicht realistisch is in sommige buitenlandse competities maar niet voor een club als Feyenoord. We wensen Tonny alle succes in de toekomst, waar die voor hem ook ligt.'

Die toekomst van de 21-jarige Vilhena zou inderdaad zomaar in het buitenland kunnen liggen. Onder andere Internazionale en FC Porto zien de komst van de linksbenige middenvelder namelijk wel zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.