Feyenoord gaat weer voor nieuwbouw

Reacties

Feyenoord zal op weg naar een nieuw stadion alle mogelijkheden bekijken, maar de kans lijkt klein dat de club weer uitkomt bij vernieuwbouw, nu het laatste plan met BAM op een mislukking is uitgelopen.

Feyenoord gaat weer voor nieuwbouw

De projectleiders René van Ierschot en Dick van Well bleven beleefd bij hun toelichting op het proces dat leidde tot niets, maar op de achtergrond worden al plannen gesmeed voor de bouw van een nieuw stadion. Dat zal overigens meer gaan kosten dan de 200 miljoen die de club wilde uitgeven voor vernieuwbouw.

Heel beleefd stelden de projectleiders dat ze teleurgesteld waren dat ze een streep moesten zetten door de plannen voor vernieuwbouw. 'Feyenoord investeert maar een keer in zijn leven tweehonderd plus miljoen euro', zegt Dick van Well, die onlangs afscheid nam als commissaris van Feyenoord. 'Er lag nu wel een plan van een stadion waarin we ons ding kunnen doen, maar als je ding doen niet oplevert wat nodig is, houdt het op.'

Consequenties
René van Ierschot, president-commissaris Stadion Feijenoord, sprak van een vervelende dag en sluit niet uit dat het stranden van de vernieuwbouwplannen consequenties zal hebben voor wie verantwoordelijk is: 'We zullen elkaar de maat nemen en niet sparen, maar daarover zijn nog geen bijeenkomsten geweest. Die volgen snel.'

Feit is dat Feyenoord door het afketsen van het plan met BAM opnieuw achterstand oploopt op Ajax en PSV. De club wilde met een nieuw of verbouwd stadion dat gat dichten. Het plan met BAM zou Feyenoord structureel te weinig opleveren in die ambitie – twaalf miljoen – terwijl de club alleen al het spelersbudget van rond de twaalf miljoen wil verdubbelen. In het najaar komt Feyenoord met een volgende update over de stadionplannen. De verwachting is dat de club zich dan zal uitspreken voor nieuwbouw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.