Feyenoord gaat methode Verheijen weer volgen

Reacties

Met de wisseling van de wacht op de trainersstoel doen ook de methodes van inspanningsfysioloog Raymond Verheijen na twee jaar weer hun intrede bij Feyenoord.

Feyenoord gaat methode Verheijen weer volgen

In het tweede jaar onder Ronald Koeman nam Feyenoord afstand van de schema's van Verheijen. Ook Koemans opvolger Fred Rutten ging zijn eigen weg. Maar de wisseling van de wacht in de dug-out brengt de visie van de inspanningsfysioloog terug in De Kuip.

Giovanni van Bronckhorst zal zijn oefenstof komend seizoen indelen naar de methode van Verheijen. Assistent Jean-Paul van Gastel, een adept van de veelbesproken inspanningsfysioloog, neemt de periodisering voor zijn rekening.

Feyenoord ondervond zondag tegen SC Heerenveen nog de naweeën van de periodisering van Rutten. De nodige spelers haalden in het play-offduel door fysieke problemen het laatste fluitsignaal niet.

Verheijen was daardoor niet verrast. 'Het Fred Rutten-effect is dat zijn elftallen in de slotfase van de competitie vaak in elkaar storten', zegt hij in het AD. 'Dat was eerder dit seizoen te zien. Dat is jammer, want Rutten is echt een prima trainer die zoveel beter zou zijn als hij dat probleem eens aanpakt.'

Maar de beschuldigende vinger moet niet alleen richting Rutten, vindt Verheijen. Hij wijst op meer factoren die een rol speelden, zoals de warmte, de druk en de hectiek na de trainerswissel. 'Je kunt daarvan dus onmogelijk zeggen dat het alleen aan Rutten lag, daar is te veel voor gebeurd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.