Feyenoord 'gaat klusje klaren' zonder geschorste aanwinst

Reacties

Bij Feyenoord leeft men vol vertrouwen toe naar de return tegen Zorya Luhansk in de play-offs van de Europa League. In De Kuip moeten de Rotterdammers een 1-1 gelijkspel uit het heenduel zien weg te poetsen.

Feyenoord 'gaat klusje klaren' zonder geschorste aanwinst

'We gaan dit klusje klaren', sprak trainer Fred Rutten duidelijke taal. 'Ik vind dat wij kwalitatief beter zijn dan deze tegenstander, daar moeten we van profiteren.' Ook aanvaller Ruben Schaken geeft aan dat heel Feyenoord erop gebrand is de groepsfase te bereiken. 'Het zou een heel grote teleurstelling zijn als we het niet halen. Of dit de zwakste Europese tegenstander in mijn vijf jaar hier is? Ja, vind ik wel.'

Feyenoord mist naast de al langer geblesseerde Khalid Boulahrouz (vocht in een knie) ook vleugelspits Jean-Paul Boëtius, die net als aanwinst Colin Kazim-Richards geschorst is. Laatstgenoemde neemt een schorsing mee uit het verleden: in 2012 raakte hij na een Europees duel met Olympiakos betrokken bij een opstootje. Daarvoor kreeg hij een uitsluiting van drie wedstrijden, de eventuele eerste groepswedstrijd van dit seizoen met Feyenoord zal hij derhalve ook missen.

Het treffen met Zorya Luhansk zou zomaar eens het laatste duel in Feyenoord-shirt van Jordy Clasie kunnen zijn. De middenvelder staat zoals bekend in de belangstelling van FC Porto. Rutten is evenwel positief over het aanblijven van zijn captain. 'Ik weet niet of het zo is, maar ik kan me voorstellen dat Jordy graag nog een jaar wil blijven als we dit seizoen Europees voetbal spelen', aldus de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.