Feyenoord gaat in blessuretijd kopje onder en sluit CL af met nederlaag

Reacties

Feyenoord neemt met een nederlaag afscheid van de Champions League. In Schotland werd het door een laat doelpunt 2-1 tegen Celtic. Feyenoord gaat zoals bekend verder in de Europa League.

Feyenoord gaat in blessuretijd kopje onder en sluit CL af met nederlaag
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Hoewel er voor Feyenoord sportief niets meer op het spel stond, wilde Arne Slot zijn elftal niet op te veel plaatsen wijzigen. Wel koos hij voor basisdebutant Thomas Beelen en Luka Ivanusec. Slot verklaarde voor de wedstrijd dat hij zijn ploeg zoveel mogelijk intact wilde houden om aan de mindere punten te werken.

Vanaf de bank zag Slot hoe Feyenoord een matige wedstrijd afwerkte, waarin de Rotterdammers zelden hun niveau haalden. Het spel speelde zich in de beginfase voornamelijk op de Rotterdamse helft af. Het eerste serieuze moment volgde na ongeveer een kwartier toen Kyogo Furuhashi op Justin Bijlow stuitte. Niet veel later volgden Rotterdamse momentjes en werd een doelpunt van Santiago Giménez afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna volgde een tweede Giménez-moment.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het eerste doelpunt was van Celtic en kwam tot stand na een fout van Ramiz Zerrouki, die Liam Scales blokkeerde. Luis Palma scoorde vervolgens vanaf elf meter. Kort voor de onderbreking schoot Lutsharel Geertruida na een prima uitgespeelde aanval, waarbij ook Ivanusec en Calvin Stengs bij betrokken waren.

Feyenoord zette na rust de achtervolging in, maar slikte meteen een mogelijkheid van Palma op 2-0. Daarna voerde Slot een driedubbele wissel door: Wieffer, Thomas van den Belt en Yankuba Minteh kwamen voor Stengs, Quinten Timber en Igor Paixao. Kansloos was Feyenoord zeker niet, maar de Rotterdammers waren in de eindfase simpelweg te slordig om uitgespeelde kansen te creeëren. Steeds stuitte de ploeg van Slot op een Schotse muur, maar tien minuten voor tijd kon er toch worden gejuicht. Van den Belt liet een voorzet van Geertruida lopen, waarna Minteh de bal achter doelman Joe Hart knalde.

Het doelpunt van Minteh zorgde voor een opleving van Feyenoord, maar in blessuretijd viel het doelpunt alsnog aan de andere kant. Een volledig vrijstaande Gustaf Lagerbielke kon in minuut 91 binnenkoppen bij de tweede paal, na mistasten van Giménez, waarna Matt O'Riley de Zweed bediende. Voor Celtic is het de eerste keer in tien jaar tijd dat een thuiswedstrijd in de Champions League in winst wordt omgezet.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.