Feyenoord finisht op zeldzaam hoog aantal remises

Feyenoord finisht dit Eredivisieseizoen op een bijzonder hoog aantal gelijke spelen. De Rotterdammers deelden tot dusverre in twaalf van hun 31 competitieduels de punten met de tegenstander.

Feyenoord finisht op zeldzaam hoog aantal remises

In de Eredivisiehistorie van Feyenoord kwam het maar vijf keer voor dat de club in één seizoen nog vaker gelijkspeelde. Het recordaantal remises stamt van de jaargang 1990/91, toen zestien van de 34 competitieduels in een remise eindigden.

Saillant daarbij was dat bij liefst negen van die zestien gelijke spelen een 0-0 op het scorebord stond als einduitslag. Ook dit seizoen blinkt Feyenoord uit in doelpuntloze gelijke spelen. De teller staat na de topper tegen PSV van afgelopen zondag al op zes.

De 0-0 in het Philips Stadion was bovendien de derde wedstrijd van Feyenoord op rij die geen enkele treffer liet zien. Dat is geen unicum, want dat overkwam de Rotterdammers in de seizoenen 1969/70 (tegen achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Sparta en NEC) en 1990/91 (tegen SC Heerenveen, SVV en Fortuna Sittard) ook al. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen