Feyenoord - FC Utrecht, the road to the final in tien beelden

Feyenoord en FC Utrecht staan zondagavond (aftrap 18.00 uur) tegenover elkaar voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker. VI blikt nog eens terug om de weg die beide ploegen hebben moeten afleggen om in de finale te komen.

De finale van het bekertoernooi gaat zondag tussen de nummer drie en vijf van de Eredivisie. Van geluk is geen sprake bij Feyenoord en FC Utrecht, de finalisten schakelden immers de nummers één (Ajax), twee (PSV) en vier (AZ) van de Eredivisie en de bekerfinalisten (PEC Zwolle en FC Groningen) van vorig seizoen persoonlijk uit.

Feyenoord

24 september 2015: Feyenoord - PEC Zwolle 3-0. Feyenoord wint in De Kuip relatief eenvoudig van PEC. Dirk Kuyt is met twee doelpunten de grote man bij de Rotterdammers, nadat Dirk Marcellis met een eigen doelpunt de score had geopend.
28 oktober 2015: Feyenoord - Ajax 1-0. In 2010 was het nog de finale, dit seizoen treffen Feyenoord en Ajax elkaar al in de derde ronde van het bekertoernooi. Na een moeizame wedstrijd van beide kanten ontploft De Kuip in de slotminuut na een eigen doelpunt van Joël Veltman.
17 december 2015: Feyenoord - Willem II 2-1. Feyenoord kijk in eigen huis tegen Willem II lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar Tonny Vilhena sleept er twee minuten voor tijd een verlenging uit voor de Rotterdammers. Dirk Kuyt schiet zijn ploeg in de verlenging vanaf de strafschopstip naar de kwartfinale.
3 februari 2016: Roda JC Kerkrade - Feyenoord 0-1. Na vijf competitienederlagen op rij ligt er bij Feyenoord een hoop druk op het bekerduel met Roda JC. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst mist vertrouwen en dat is in het spel terug te zien. Op karakter dwingt Feyenoord een verlenging af, waarin Eric Botteghin zich kroont tot matchwinner.
3 maart 2016: Feyenoord - AZ 3-1. Feyenoord moet in de halve finale van het toernooi van de KNVB-beker winnen van AZ om het seizoen te redden. De thuisploeg komt op voorsprong door een eigen doelpunt van Markus Henriksen, maar diezelfde Henriksen trekt de stand weer gelijk. Michiel Kramer en Dirk Kuyt vellen vervolgens het vonnis over de Alkmaarders.

FC Utrecht

22 september 2015: ONS Sneek - FC Utrecht 0-2. Utrecht begint het bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen de amateurs van Sneek. Door een snel doelpunt van Nacer Barazite lijken de Domstedelingen op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar Rubio Rubin zorgt pas in de slotfase voor de verlossende tweede treffer voor de ploeg van Erik ten Hag.
28 oktober 2015: FC Utrecht - FC Groningen 5-3. Het duel tussen Utrecht en bekerhouder Groningen levert spektakel op. Utrecht komt twee keer op voorsprong, maar Jesper Drost schiet de bezoekers in de slotfase naar de verlenging. Daarin maakt Utrecht het af door doelpunten van Nacer Barazite en Kristoffer Peterson.
16 december 2015: Achilles '29 - FC Utrecht 0-5. In de achtste finale heeft Utrecht weinig moeite met Achilles. Mede door een hattrick van topscorer Sébastien Haller wint de ploeg van Erik ten Hag met 0-5 in Groesbeek.
4 februari 2016: PSV - FC Utrecht 1-3. In de kwartfinale moet Utrecht op bezoek bij PSV, een schier onmogelijke opgave, maar onder aanvoering van een uitstekende Bart Ramselaar staat Utrecht na een uur spelen op een 0-3 voorsprong in Eindhoven. Via een eigen doelpunt van Ramon Leeuwin doet de thuisploeg nog iets terug, maar het komt te laat. Utrecht stunt en is door naar de halve finale.
2 maart 2016: FC Utrecht - VVSB. In de halve finale van het bekertoernooi krijgt Utrecht bezoek van stuntploeg VVSB. De amateurs uit Noordwijkerhout versloegen FC Den Bosch in de kwartfinale en mochten ook in De Galgenwaard lang hopen op een goed resultaat. Een kwartier voor tijd valt het doek voor de bezoekers. Utrecht is fitter en loopt nog uit naar een 3-0 overwinning.