Feyenoord en Vitesse kunnen verschil niet maken

Vitesse deed zichzelf tekort tegen Feyenoord, dat zich wel herstelde maar in Arnhem evenmin het verschil kon maken (0-0).

Na het slechte optreden in Tilburg beloofde Vitesse beterschap in het eerste thuisduel van het seizoen. De Arnhemse club maakte haar belofte waar, al bleef de beloning in de vorm van een overwinning achterwege.

Vitesse maakte in de eigen Gelredome de meeste aanspraak op een doelpunt. Lasse Nilsson was in de eerste helft twee keer dicht bij een treffer. Ron Vlaar redde in de vijfde minuut nadat keeper Rob van Dijk met een stift al was verslagen. De goalie stond niet veel later wel op de goede plek om een inzet van Nilsson te pareren.

Bovendien claimde Vitesse tevergeefs een strafschop na vermeend vasthouden van Santi Kolk door André Bahia. De aanvaller van Vitesse had op slag van rust pech dat zijn schot op de paal kwam. Feyenoord stelde daar aanvankelijk weinig tegenover. Alleen op een schot van Roy Makaay moest keeper Piet Velthuizen in de eerste helft reddend optreden. De Rotterdammers deden aanvallend pas van zich spreken na het inbrengen van Diego Biseswar en Andwelé Slory voor Roy Makaay en Jonathan De Guzman.

De opleving van Feyenoord kwam de wedstrijd ten goede, ook doordat Vitesse geen genoegen wenste te nemen met een remise. Vlaar met een vrije trap en Leroy Fer met een kopbal namen het Arnhemse doel onder vuur, waar de thuisploeg via invaller Sinan Kaloglu van zich deed spreken.

Het resultaat bracht Vitesse het eerste punt, waar Feyenoord door het gelijkspel na twee duels op vier punten staat.