Feyenoord en Southampton akkoord over transfer Clasie

Reacties

Na Graziano Pellè heeft Ronald Koeman opnieuw een smaakmaker van Feyenoord aangetrokken. De Southampton-manager pikt aanvoerder Jordy Clasie op in De Kuip. Al moet de middenvelder zelf nog tot een akkoord komen met The Saints.

Feyenoord en Southampton akkoord over transfer Clasie

Een transfer van Clasie hing al lange tijd in de lucht. Verschillende buitenlandse clubs toonden serieuze belangstelling in de 24-jarige middenvelder. Clasie had nog een contract tot de zomer van 2018 bij Feyenoord, dat naar verluidt tussen de 10 à 12 miljoen euro voor de international ontvangt.

Uiteindelijk won Southampton het gevecht om Clasie, die 155 duels voor Feyenoord speelde en daarin acht keer scoorde. Het jeugdproduct van de Rotterdammers speelde in het seizoen 2010/11 op huurbasis voor Excelsior.

Bij Southampton wordt twaalfvoudig international Clasie herenigd met Koeman, met wie hij tussen 2011 en 2014 ook al succesvol samenwerkte bij Feyenoord. Clasie treft in de kleedkamer van Southampton met Maarten Stekelenburg een landgenoot. Eerder deze transferperiode maakte Cuco Martina (FC Twente) al de overstap naar The Saints.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.