Feyenoord en Kramer gaan in beroep tegen schorsing

Reacties

Feyenoord en Michiel Kramer gaan in beroep tegen de schorsing die vrijdag door de tuchtcommissie van de KNVB is gehandhaafd. De Feyenoord-spits kreeg een straf van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd.

Feyenoord en Kramer gaan in beroep tegen schorsing

'In de hoogte van het schikkingsvoorstel speelde de strafkaart van Michiel Kramer mee', meldde de KNVB in een persbericht. 'Op zijn strafkaart, die twee jaar blijft staan, stond nog een stoot met de onderarm tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax van zondag 1 december 2013.'

Aanvankelijk was het schikkingsvoorstel ook al een uitsluiting van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. De 26-jarige aanvaller ging hiertegen in beroep, waardoor zijn zaak donderdag voor de tuchtcommissie kwam. De mogelijkheid bestond om opnieuw beroep aan te tekenen. Daar maken club en speler gebruik van.

Kramer maakte in het duel van Feyenoord met De Graafschap een slaande beweging naar verdediger Ted van de Pavert. Hij werd tijdens de wedstrijd hiervoor niet bestraft. Op basis van videobeelden wilde de aanklager hem schorsen. De Rotterdamse club betwist dat de spits geslagen zou hebben.

Eerder dit seizoen was Feyenoord nog succesvol in hoger beroepszaken. Respectievelijk Rick Karsdorp en Eljero Elia werden vrijgesproken na strafeisen van de aanklager.

De Rotterdamse club hervat de competitie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Die zal Kramer bij de huidige straf missen, evenals de duels met AZ en Ajax (beker).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.