Feyenoord en Bakkal happy met hereniging na jaar Moskou

Feyenoord heeft de terugkeer van Otman Bakkal definitief beklonken. De middenvelder zette in Rotterdam-Zuid zijn handtekening onder een contract voor één seizoen.

Feyenoord en Bakkal happy met hereniging na jaar Moskou

Feyenoord kan Bakkal buiten de transferperiode om aantrekken, omdat hij al een paar weken zonder club zat. De 28-jarige middenvelder liet zijn contract bij Dinamo Moskou eind augustus ontbinden.

‘Een club kan met meer dan alleen geld laten blijken dat ze je er heel graag bij willen hebben', laat Bakkal weten. 'Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik weer veel aan spelen toe kom bij een club waar ik me goed voel. Het is ontzettend fijn om weer terug te zijn bij de club waar ik twee jaar terug een geweldig seizoen mee heb gedraaid. Feyenoord heeft net als toen een prima elftal dus ik heb er alle vertrouwen in dat we er weer een fantastisch jaar van kunnen maken.’

Met de terugkeer van Bakkal in De Kuip gaat een wens van club en speler in vervulling. Bakkal liet na zijn vertrek uit Moskou weten graag weer bij Feyenoord te willen spelen. Ook de club zag de hereniging wel zitten, maar de transfer leek om financiële redenen onhaalbaar. Uiteindelijk wisten beide partijen alsnog tot een realiseerbare constructie te komen.

Bakkal speelde tijdens het seizoen 2011/12 al voor Feyenoord, dat hem in zijn laatste contractjaar van PSV huurde. De Eindhovenaar scoorde bij de Rotterdammers in 29 duels negen doelpunten en zag zijn goede seizoen beloond worden met een lucratieve overgang naar Dinamo Moskou. In de Russische hoofdstad kende Bakkal in sportief opzicht een verloren jaar, want hij mocht slechts vier keer opdraven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen