Feyenoord en AZ staan donderdag tegen de koplopers van Rusland en Spanje

Feyenoord en AZ moeten het donderdag in de Europa League opnemen tegen de koplopers van respectievelijk Rusland en Spanje. PSV wacht in dat toernooi het zoekende PAOK.

Celta de Vigo
1 - 4
Real Sociedad

Real Sociedad kan met vertrouwen toewerken naar de ontmoeting met AZ. De Baskische formatie boekte zondag ten koste van Celta de Vigo de vierde competitiezege op rij en mag zich daardoor koploper van La Liga noemen. David Silva zette halverwege de eerste helft de toon voor Sociedad, dat dankzij de productie van Mikel Oyarzabal en Willian José (2x) een ruime zege boekte. Celta was op eigen veld toeschouwer van de Baskische show met een eretreffer van Iago Aspas.

PAOK Saloniki

PSV-opponent PAOK Saloniki zag eind vorige week trainer Abel Ferreira de wijk nemen naar Brazilië, waar hij Palmeiras onder zijn hoede nam. Zijn vervanger Pablo Garcia had zijn zinnen gezet op een succesvol debuut op de PAOK-bank. De voorbereiding op het competitieduel met Panaitolikos was kort om die missie te doen slagen, te kort zo leek het. De voorsprong via Karol Swiderski verdween vroeg in de tweede helft door een benutte strafschop van Gregory Ariyibi.

Pas in de slotfase moest Panaitolikos het hoofd alsnog buigen voor PAOK. Nika Nunua zorgde zes minuten na zijn entree voor de bevrijdende treffer. In blessuretijd volgde nog de 1-3 van Antonio-Mirko Colak, die er met zijn benutte penalty voor zorgde dat Pablo Garcia en PAOK met een goed gevoel kunnen toewerken naar het duel met PSV.