Feyenoord en Ajax domineren selectie Jong Oranje

Reacties

Jong Oranje gaat zich met liefst zes Feyenoorders en vijf Ajacieden voorbereiden op de oefenwedstrijd van 30 maart tegen Jong Frankrijk in het Franse Sedan. Bondscoach Remy Reijnierse selecteerde achttien spelers, waarmee zijn voorselectie is gehalveerd.

Feyenoord en Ajax domineren selectie Jong Oranje

Waar PSV met zes internationals hofleverancier is van het Nederlands elftal, is Feyenoord dat met hetzelfde aantal in Jong Oranje. Wessel Dammers viel weliswaar af, maar in zijn plaats komt Sven Beek. De twintigjarige verdediger viel af bij de selectie van bondscoach Guus Hiddink. Hij krijgt gezelschap van zijn clubgenoten Jean-Paul Boëtius, Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Tonny Vilhena en Lucas Woudenberg.

PSV had met Joshua Brenet, Jorrit Hendrix, Clint Leemans, Elvio van Overbeek, Karim Rekik en Rai Vloet ook zes spelers in de 36-koppige voorselectie zitten, maar van hen overleefde alleen Hendrix de schifting. In het geval van Rekik zal zijn absentie te wijten zijn aan de hamstringblessure die hem een maand lang parten speelde.

In tegenstelling tot de aanstaande kampioen is ook Ajax goed vertegenwoordigd. Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna, Queensy Menig, Daley Sinkgraven en Kenny Tete vormen de Amsterdamse enclave, waartoe eigenlijk ook de aan Go Ahead Eagles verhuurde doelman Mickey van der Hart behoort.

Voor FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub heeft het duel van Jong Oranje een speciaal tintje. Hij komt bij Jong Frankrijk zijn clubgenoot Sebastien Haller tegen. Aan de afvaller Jeff Hardeveld gaat die ontmoeting voorbij.

De volledige selectie van Jong Oranje

Doel: Maarten de Fockert (SC Heerenveen), Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles).
Verdediging:
Joost van Aken (SC Heerenveen), Sven van Beek (Feyenoord), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Kenny Tete (Ajax), Lucas Woudenberg (Feyenoord).
Middenveld:
Yassin Ayoub (FC Utrecht), Jorrit Hendrix (PSV), Joris van Overeem (FC Dordrecht), Daley Sinkgraven (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord).
Aanval:
Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Vincent Janssen (Almere City FC), Ricardo Kishna (Ajax), Queensy Menig (Ajax).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.