media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Feyenoord domineert VI-Elftal van de maand december

Feyenoord domineert VI-Elftal van de maand december

Feyenoord is met vijf spelers de absolute hofleverancier van het Elftal van de Maand December. Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Tonny Vilhena, Graziano Pellè en Stefan de Vrij verdienden allen genoeg stemmen voor een uitverkiezing. Bovendien werd Ronald Koeman verkozen als Trainer van de Maand.

Joris Mathijsen kreeg niet genoeg steun van de bezoekers van VI.nl. Zij gaven de voorkeur aan Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi in het centrum van de defensie. Hoewel Martins Indi normaal gesproken linksback staat, kreeg hij dusdanig veel stemmen dat hij Mathijsen voorbleef.

Ajax-linksback Daley Blind profiteert van die 'verhuizing.' Hij werd in 45 procent van de inzendingen als linksback opgesteld. Mathijsen stond in slechts een van de vier gevallen opgesteld in de achterhoede. Behalve Blind hebben ook Ajax-keeper Kenneth Vermeer en PSV'er Atiba Hutchinson een plek opgeëist in de defensie van het sterrenelftal van de laatste maand van het jaar.

Het middenveld is met Clasie en Vilhena eveneens van een Rotterdams tintje voorzien. Zij worden geflankeerd door AZ-spelmaker Adam Maher.

Graziano Pellè is de onbetwiste aanvalsleider van het Elftal van de Maand December. De 27-jarige targetman is koploper in het spelersklassement van Voetbal International en zag die status bevestigd met liefst 81 procent van de stemmen. Daarmee troefde hij Alfred Finnbogason (SC Heerenveen) en Tim Matavz (PSV) ruimschoots af.

Pellè wordt op de flanken vergezeld door FC Twente-aanvaller Nacer Chadli en Heerenveen-stilist Filip Djuricic. Beide spelers kregen ongeveer tweederde van de stemmen. Daardoor was er geen plek voor Oranje-international Jeremain Lens.

Voor elke positie nomineert VI.nl drie spelers. Dat zijn degenen met de hoogste gemiddelde rapportcijfers in Voetbal International in de betreffende maand, met als voorwaarde dat zij minstens drie van de vier duels moeten hebben meegedaan in deze periode (30 november tot en met 31 december).

Laatste nieuws