Feyenoord dicht bij het afronden van transfer Mathijsen

Joris Mathijsen voetbalde dinsdagavond niet mee met zijn ploeg Málaga in het oefenduel met het Griekse Olympiakos Piraeus. De verwachting is dat de 32-jarige verdediger op korte termijn een driejarig contract bij Feyenoord zal tekenen.

Feyenoord dicht bij het afronden van transfer Mathijsen

Enige obstakel is de bescheiden transfersom die Feyenoord voor de komst van Mathijsen moet overmaken aan het financieel armlastige Málaga. De Rotterdammers onderhandelen nog altijd met de in de play-offs van de Champions League uitkomende Spaanse club.

Feyenoord is na het vertrek van aanvoerder Ron Vlaar op zoek naar een ervaren centrumverdediger. Mathijsen is met zijn internationale ervaring, opgedaan bij zowel het Nederlands elftal als in zijn clubcarrière bij Hamburger SV en Málaga, de ideale optie voor technisch directeur Martin van Geel.

De 82-voudig international is opgenomen in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal voor de vriendschappelijke interland tegen België van volgende week woensdag. Tijdens het afgelopen EK was hij tijdens de groepsduels met Duitsland (1-2) en Portugal (1-2) basisspeler, nadat hij tegen Denemarken (0-1) nog ontbrak met een hamstringblessure. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's